De springplank

voor Young Professionals

TRAINEESHIP GEMEENTE

In het huidige economische klimaat staat de overheid onder grote druk. Eisen aan efficiƫntie, kwaliteit en vermindering op de uitgaven worden voortdurend opgeschroefd.

Het is nu tijd voor veranderingen en nieuwe manieren van denken. Tijd om Young Professionals een kans te geven en mee te laten denken hoe de nieuwe toekomst er uit komt te zien. Denken buiten de traditionele kaders, ondernemend zijn, blijven leren, spiegelen en een mening durven geven. Niet alleen maar kijken naar functie gericht werken maar naar competenties, waar kan iemand meerwaarde bieden voor de organisatie. Onze Young Professionals zetten het proces naar verandering in beweging.

Samenwerken aan een geborgen toekomst

Ook is er een grote vergrijzing bij de overheid, de komende jaren zullen er veel medewerkers bij de overheid met pensioen gaan, hierdoor is er de kans dat veel (lokale) kennis niet overgedragen wordt en verloren gaat. Vanuit Oceaa Projects werken wij graag samen met onze opdrachtgevers om de kennisoverdracht nu voor elkaar te krijgen en dat de kennis behouden blijft.

Het Oceaa Projects Traineeship
Om van het traineeship een succes te maken en ervoor te zorgen dat de Young Professionals ook meerwaarde kunnen bieden aan de organisatie, doen wij het natuurlijk weer op onze eigenwijze manier.
Elk traineeship zal een maatwerk traject zijn, afhankelijk van de organisatie, het domein en de afdeling zal er in overleg met de opdrachtgever gekeken worden welke specifieke (technisch)inhoudelijke trainingen er gevolgd moeten worden. Wij vinden het echter heel belangrijk dat je de gehele context van een project begrijpt. Daarvoor zullen ook de trainingen Lean Six Sigma Yellow Belt (basisprincipes processen), Prince2 Foundation (basisprincipes projectmanagement), Management Drives (wat zijn iemands drijfveren, hoe kan je sturing geven aan gedrag in een organisatie), verschillende workshops gevolgd worden en maandelijks onze Oceaa Academy dag.

Oceaa Projects werkt samen met de Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht en diverse gerenommeerde opleiders.

Coaching / begeleiding
Wij hechten veel waarde aan het goed begeleiden en ondersteunen van iedereen die voor en met ons werkt, alle Young Professionals worden gekoppeld aan een Sr. vakspecialist, die altijd bereikbaar is voor vragen, wekelijks een moment neemt om alles eens rustig te bespreken. Ook is er een buddy (vertrouwenspersoon) die klaar staat voor alle niet inhoudelijke vragen.

Meer weten over ons Traineeship?

Neem gerust contact met ons op, wij zullen je dan persoonlijk vertellen wat ons traineeship precies inhoud en wat het voor jullie zou kunnen betekenen.